Apple bekreftet på CNN sine nettsteder at de med viten og vilje gjør eldre iPhone-modeller tregere dersom de har svakt batteri. Dette gjelder eldre telefoner slik som iPhone 6s, iPhone 6 plus, iPhone 6 og videre nedover. Dette forklarer de som et nødvendig tiltak for å levere den best mulige brukeropplevelsen for kundene samt å sikre produktets levetid.

Bilde fra Apple sitt hovedkontor (Foto: Digital Trends)

Apple: Vi vil sikre lang levetid på telefonene.

Det var flere Reddit-brukere som først rapporterte om problemet. Dette fikk den amerikanske nettsiden til å ta kontakt med Apple for å enten avkrefte eller bekrefte påstanden som florerte på nettforumet.

– Denne funksjonen er utviklet for å hindre at batteriet ikke klarer å levere nok spenning når den utsettes for mange oppgaver på én gang, i kalde situasjoner, og dermed slår seg av. Det er dette som fører til at enkelte opplever at mobilen slår seg av når det er kaldt ute før den er tom for strøm, nettopp for å beskytte komponentene, uttaler en talsperson for Apple.

Les også: Knust iPhone X? Du må punge ut 3000 kroner for en ny skjerm

Å bytte ut batteriet kan hjelpe

Flere Reddit-brukere forteller at de opplever at ytelsen gikk tilbake til normal igjen etter de byttet batteriet. Med dette er tilstanden heldigvis ikke permanent, men noe som kan løses enkelt og greit ved å skifte ut batteriet.

I følge selskapet er dermed ikke funksjonen innført for å få folk til å kjøpe ny mobil raskere. De forteller samtidig at telefonen fint kan brukes med redusert batteriprestasjon, men at dette som sagt vil føre til problemer når det blir kaldt og/eller den må utføre flere krevende prosesser samtidig.

Les også: Slik tar du best vare på iPhone batteriet

Test batteriet på din mobil enkelt

Apple beklager seg 

Apple kunngjorde nylig at de har utviklet en hardware som gjør telefonen tregere med tiden, noe de hevdet ble gjort for å skåne batteriet. Nå beklager de at de har gjort dette, og setter samtidig prisen på batteribytte ned fra 79 til 29 dollar. Sjekk oppdaterte prislister her: iPhone servicepriser

Det har vært mange misforståelser rundt hvorfor Apple har gjort dette. Mange forbrukere har hevdet at dette er noe de gjør for at folk skal bytte ut telefonene sine raskere, noe Apple har vært kjapt ute med å avkrefte. I en uttalelse presiserer de at de aldri har redusert ytelsen på telefonen med vilje for å kunne selge flere telefoner, men at dette har vært et grep for å beskytte komponentene i telefonen, for å forlenge levetiden på telefonen.

Flere kunder har saksøkt Apple etter innrømmelsen, og hevder de føler seg lurt i og med at produktet bevisst har fått dårligere kapasitet med tiden. Dette har ført til at Apple i løpet av 2018 vil lansere en app som enkelt lar brukeren overvåke batteriets helhetlige tilstand, slik at brukeren enklere skal kunne vite når det er på tide at batteriet byttes ut slik at man slipper å oppleve at telefonen blir tregere.

Del dette innlegget!