Har du klart å knuse skjermen på din iPhone X? Da må du nok punge ut 2999,- kroner for en ny skjerm. Har du en annen skade koster det  5690,75 for en erstatningsenhet. Det er ikke lenger billig å eie en smarttelefon…

Foto: Apple

Har du knust  skjermen på din iPhone X må punge 3000 kroner for en ny skjerm. Det meldte Apple tidligere denne uken. Mens prisene for iPhone 8 plus og iPhone 8 er på rundt 1600 – 1800 kroner.

Les også: Farge-streker på iPhone? Dette kan du gjøre for å fikse det.

Har du annen skade må du ut med hele 5690,- for en erstatningsenhet

En av hovedårsakene til at koster mye mer å fikse en iPhone X skjerm i forhold til iPhone 7 og iPhone 7 plus er fordi hos iPhone X skjerm har OLED teknologi, mens tidligere modeller bruker kun den gamle LCD-teknologien. Det forventes likevel at prisene vil synke ned med tiden. Når iPhone 6 ble lansert kostet det rundt 2000-3000 kroner å fikse skjermen. Nå får du den ferdig fikse for tusen-lappen. 

Her finner du en full oversikt over prisene til de aller nyeste modellene: (Kilde Apple)

Det sies også at prisene for å bytte skjerm er såpass dyrt fordi Apple må kjøpe inn skjermer fra Samsung. Apple må ut med 1000kr per iPhone X skjerm de kjøper fra Samsung. Det vil si at Samsung sitter igjen med en omsetning på flere milliarder dersom salget går som planlagt. Allerede etter de første ukene ble iPhone X utsolgt i Norge og nye kjøpere må vente i 5-8 uker for å få sin iPhone i postkassen…

Les også: Apple gjør telefonen din treigere

3. november

I Norge startet det offisielle salget av iPhone X. Du kan forhåndsbestille din iPhone x hos Apple, Eplehuset og andre elektronikk kjeder. 

Prisen per 16.desember 2017:

Les mer om iPhone X her.

Del dette innlegget!