Norge er offisielt det første landet i verden som velger å stoppe nasjonale sendinger fra FM-nettet. Hvordan skal du overleve dersom du ikke har byttet over til DAB radio enda?

Foto: Digitaltrends.com

Stortinget bestemte seg i våren 2015 at Norge skulle gå over til DAB radio. Dette var planlagt skulle skje i løpet av vinteren 2017.

Nå har tiden kommet og flere millioner her til lands kan ikke lenger høre på NRK, P4 og andre store radiokanaler fra FM-nettet. Dette gjør Norge til den første landet i verden som tørr å slukke deler av FM-nettet. Det sies at vi nordmenn har vært godt forberedt på overgangen. I følge VG har 82% av landets befolkning skaffet seg 1 eller 2 DAB radioer hjemme  (Sist oppdatert 18, des 2017) 

Deler av FM-nettet slukkes ikke i Oslo og Akerhus

Selv om rikskanalene slår av sine FM-sendere, vil det fortsatt være mulig å høre på en rekke lokalradioer på FM frem til år 2021-2022 i Oslo og Akerhus. Så om du ikke har byttet over til DAB-radio enda, kan du nyte av disse kanalene her: (Kilde: Lokalradio.no)

Det er heller ikke vedtatt at disse kanalene vil være borte i 2021-2022 for godt fra FM-nettet eller at den slukkes helt. Det blir spennende å se om den slukkes helt eller ikke!

Slik kan du fortsette å høre på radio

Dersom du savner å høre på NRK eller andre nasjonale radiokanaler, er det fortsatt et par muligheter du kan gjøre for å kunne å lytte til dem, uten at du nødvendigvis må installere eller kjøp DAB radioen:

  1. Du kan f.eks strømme radio direkte fra mobiltelefonen. Laste ned «NRK radio» eller «Radio Norge» Appen. (PS: Bruker 4G dekning dersom du ikke er koblet til Wi-fi)
  2. Du kan fint spille av NRK radiokanaler direkte fra pc-en eller tv-en dersom du har internett. Dette kan du fint gjøre uten en DAB radio – helt gratis.

Del dette innlegget!