Har du fått farge-streker eller striper på din iPhone? Dette kan være et problem ettersom du ikke får bruk telefonen som normalt. I denne artikkelen viser vi deg steg for steg på hva du kan gjøre for å bli kvitt farge stripene.

Foto: Privat

Vi får stadig meldinger om disse problemene:

  • Farge-streker eller striper langs hele skjermen.
  • Svarte eller sorte prikker på skjermen.
  • Skjermen blør eller har døde piksler.
  • Hele skjermen lyser i forskjellige farger

Uavhengig av iPhone-modell, vil tipsene nedenfor hjelpe deg å fjerne farge-strekene.

Steg 1: Det første du må sjekke ut er om skjermen har et software eller hardware problem.

Start med å teste ut om skjermen er ødelagt eller ikke. Dette kan du finne ut av ved å restarte telefonen. Hold inne hjem-knappen samtidig som du holder låse-knappen i 15 sekunder helt du ser at Apple logoen dukker opp. Har du iPhone 7, iPhone 7 plus eller en nyere modell trykker du låse-knappen sammen med nedre lyd-knapp istedenfor.

PS: Dette vil ikke slette noen filer. Men vi anbefaler likevel at du tar en back-up på din iPhone. 

Om du merker at strekene fortsatt er der betyr det mest sannsynlig at displayet på skjermen har gått i stykker. I de fleste tilfeller skjer dette ofte dersom du har mistet telefonen din i bakken, eller at iPhonen har fått vannskader mellom glasset og displayet. Hvis dette har hendt deg kan ta kontakt med Apple eller ta deg en tur innom et lokalt mobilverksted. Som regel fikser dette seg ved å skifte ut skjermen. Er du maks uheldig kan det godt hende du sitter med en telefon som ikke fungerer. Da problemet sitter i hovedkortet og ikke i skjermen.

Men det stopper ikke der… Det er fortsatt mulig å fikse feilen helt på egenhånd uten at du nødvendigvis må besøke verksted. Det kan fort hende at koblingene til skjermen ikke sitter ordentlig fast til hovedkortet.

Følg med videre i artikkelen for å vite hvordan du kan fikse det.

Les også: Det koster deg dyrt å knuse iPhone X. Du må punge ut 3000 kroner.

Steg 2: Sjekk ut om koblingene sitter ordentlig fast til skjermen. 

Steg nummer 2 er litt mer komplisert. Her må du ha utstyr for å kunne sjekke ut litt selv.

Foto: iFixit

Kjøp deg iPhone verktøy og følg disse stegene på denne videoen her: «How to fix vertical lines on iPhone«.
Dersom problemet enda ikke har løst seg, har du 2 alternativer igjen: Å fikse iPhone skjermen på egenhånd, eller besøke et profesjonelt mobilverksted.

Steg 3: Bytte ut skjermen på din iPhone på egenhånd. 

Steg nummer 3 kan være den vanskeligste veien – men samtidig den raskeste og billigste metoden for de som er litt mer «handy».

Velger du å fikse din egen iPhone på egenhånd kan du spare deg for tusenvis av kroner og masse unødvendig tid ettersom du må sende inn telefonen på verksted. Du trenger heller ikke noen spesielt kurs, utdanning eller ekspertise for å bytte ut skjermen på en iPhone. Det eneste du trenger er en iPhone skjerm, en liten verktøy-kit og en veiledning som viser deg hvordan du utfører jobben. Dersom du trenger veiledninger anbefaler vi sterkt og se gjennom «Youtube«.

Ofte stilte spørsmål: 

a) Finner jeg original skjermer dersom jeg kjøper på nett? 

Svar: Apple selger ikke separate deler til iPhone, det vil si at du vil aldri finne noen originale skjermer på markedet (med unntak av gjenbrukte skjermer). Det hadde du heller ikke funnet dersom du hadde sendt den inn på verksted. Eneste som bruker originale iPhone deler og skjermer er Eplehuset og Apple sitt verksted. – Ingen andre.

b) Hvor kan jeg finne iPhone skjermer og verktøy? 

Svar: iPhone skjermer og verktøy kan du finne ved en enkelt søk på nettet. Det finnes utallige av nettsider og nettbutikker som selger diverse iPhone deler, komplette verktøy-sett, flex kabler, etc. Blant nettbutikkene har du: Alibaba, Aliexpress, Amazon i utlandet og iPimp, MyTrendyPhone, Mobilverkstedet, og mange fler i Norge. Sjekk ut gjerne leveringstid og referanser fra tidligere kjøpere før du handler inn.

c) Er det fort gjort å ødelegge sin egen iPhone hvis man fikser den selv?

Svar: Det er fort gjort å ødelegge sin egen iPhone dersom man fikser den helt selv. Ikke det at du ødelegger den fullstendig, men at f.eks hjem-knappen kabelen ryker eller at du kobler sammen skjermen på en feil måte. Så vennligst vær veldig forsiktig når du reparerer din iPhone på egenhånd. Følg nøye etter instruksjonene og spør gjerne et verksted dersom du sitter fast.

Del dette innlegget!